Zoek
Filters

Behangen, wat heb je nodig

Behangen met de juiste behangbenodigdheden

Heb je besloten welk behang je tegen de muur wilt, dan is het hoog tijd om te gaan behangen. Je hebt niet veel materiaal nodig, maar wel het juiste. Met jaren ervaring in de behangsector, weten we bij Behangelijk als geen ander welke behangbenodigdheden je allemaal nodig. Een overzichtje? Jazeker!

De juiste behanglijm

Naast jouw uitgekozen behang, is één van de meest belangrijke behangbenodigdheden behanglijm. Afhankelijk van het type behang dat je hebt gekozen, heb je aangepaste behanglijm nodig. Voor vliesbehang heb je bijvoorbeeld speciale vlieslijm nodig, voor papierbehang een ander soort lijm. Ga je niet de juiste behanglijm kopen, dan zal het behang niet blijven plakken tegen de muur…

Rollen, borstels en andere behangbenodigdheden

De juist behanglijm kopen is één stap, de juiste borstel kopen is een tweede. Ook hier zorgt het type behang voor verschillende behangbenodigdheden (lees: borstels). Vliesbehang vraagt om een langharige rol, papierbehang vraagt om een blokborstel. Denk ook aan een paar kleine borsteltjes zodat je goed tot in de hoeken van de muren geraakt met de behanglijm. Heb je trouwens al aan een bakje gedacht om de lijm in te doen? Met een handig rooster erbij hangt de lijm in een mum van tijd tegen de muur of op het behang. Zo zie je maar hoe de juiste behangbenodigdheden je goed vooruit kunnen helpen.

Heb ik een behangtafel nodig?

Wie gaat behangen, zal misschien standaard denken een behangtafel nodig te hebben. Bij papierbehang klopt dat. Dan moet je immers eerst het behang inlijmen op de behangtafel, het vijf minuten laten rusten en dan pas tegen de muur plakken. Dat hoeft echter geen professionele behangtafel te zijn, maar je kan er bijvoorbeeld zelf eentje in elkaar steken met een paar schragen en een grote, brede plank. Wanneer je gaat behangen met vliesbehang, loopt het daarentegen wat anders qua behangbenodigdheden. Bij dit type behang heb je geen behangtafel nodig, aangezien je de behanglijm direct op de muur aanbrengt. Plaats voorzien voor een tafel hoeft dus niet, handig!

Extra behangbenodigdheden

Je lijstje van behangbenodigdheden is bijna compleet. De paar materialen die nog ontbreken, zijn een waterpas om loodrecht te kunnen behangen, en een breekmes en een spatel om de behangrand af te snijden. Een spatel is ook handig om het behang glad te strijken.

Behangbenodigdheden kopen in de webshop

Met goed materiaal doe je je werk dubbel zo goed. De behangbenodigdheden die we hierboven hebben opgesomd (met uitzondering van de waterpas) kan je allemaal online kopen in de webshop van Behangelijk. Op afspraak kan je de behangbenodigdheden dan afhalen in de winkel of ze worden simpelweg thuis geleverd. Meer info over de juiste behangbenodigdheden? Stel je vraag, en Behangelijk antwoordt.