Zoek
Filters

Het ideale behang kopen, ons advies

Online behang kopen met het advies van Behangelijk

Ben je een beetje uitgekeken op je muren thuis, of ben je aan het bouwen en zoek je nog een mooie bekleding voor je muren? Dan kan je die verven of behangen. Tegenwoordig duikt behang weer vaker en vaker op in hedendaagse huizen, bijvoorbeeld onder de vorm van een accentmuur. Wil jij ook graag behang kopen om één of meerdere kamers in huis mee aan te kleden? Dan krijg je hier enkele tips mee van Behangelijk en kan je meteen het ideale behang kopen online!

Behang kopen op basis van je muur

Neem de muren die je wil behangen eens even onder de loep. Toont de muur oneffenheden, zijn er vochtplekken zichtbaar, of zie je ergens scheurtjes? Die problemen pak je natuurlijk best eerst even aan vooraleer je overgaat tot behang kopen. Blijft de muur na de behandeling een ‘probleemmuur’, dan is behang kiezen met een druk patroon of een bepaalde structuur aan te raden. Behoor je tot de gelukkigen die van een vlakke muur kunnen genieten? Op vlak van behang kopen, kan je dan eender welke richting uit. Behang met een mooie tekening of een drukke print, effen behang, … Het is allemaal mogelijk.

Behang kopen: de verschillende effecten

Ga je behang kopen, denk er dan aan dat verschillende soorten behang uiteenlopende effecten teweegbrengen. Zo weerkaatst glanzend behang het licht goed en maakt het de ruimte dus lichter. Mat behang absorbeert dan weer het licht en zal de ruimte iets donkerder maken. En zou je graag behang kopen met een grote tekening erop? Houd er dan rekening mee dat de kamer optisch kleiner zal lijken. Behang met een kleine tekening, daarentegen, vergroot de kamer optisch. Niet enkel de afwerking van het behang, maar ook de manier van behangen speelt mee in hoe de ruimte er zal uitzien. Behang kopen met strepen en het verticaal tegen de muur hangen, maakt de ruimte hoger doen lijken. Horizontaal behangen verbreedt de ruimte dan weer. Denk dus goed na over het effect dat je wilt creëren in de kamer en ga dan pas behang kopen!

Behang kopen op maat van je interieur

Voor behang kiezen in plaats van voor verf, dat is kiezen voor een warmere sfeer en een betere akoestiek. Dankzij de diverse soorten behang die je in de winkel terugvindt, kan je je muren bovendien volledig afstemmen op de rest van je interieur. Behang kopen doe je dus vooral op basis van je eigen smaak en voorkeuren. Wil je graag nog wat extra advies? Dan kan je terecht bij Behangelijk! Als expert geven we je met plezier persoonlijk advies over de verschillende soorten behang, de diverse thema’s en hoe behang kopen dat het beste aansluit bij jouw interieur.