Zoek
Filters

Hoeveelheid behang berekenen

Hoeveel rollen behang heb ik nodig?

Je hebt net gekozen met welk mooie behang je de ruimte wil opvrolijken. Die belangrijke keuze is al gevallen, nu is het enkel nog een kwestie van de juiste behangbenodigdheden bij elkaar te zoeken en uit te rekenen hoeveel rollen behang je nodig hebt. De benodigde hoeveelheid behang berekenen vereist geen wiskundeknobbel, maar je moet wel eventjes je hoofd erbij houden. In onderstaand voorbeeld verduidelijken we in een paar stappen hoe je het aantal rollen behang berekenen kan.

Het aantal rollen berekenen met deze formules:

Ga je het aantal rollen behang berekenen dat je nodig hebt, laat je dan leiden door de volgende formules, die gelden voor behangrollen van 53 en 70 cm breed, en 10,05 m lang.

Voor behang van 53 cm breed:

  • Is je muur tussen 2m20 en 2m45 hoog? Het aantal rollen behang berekenen doe je dan door de breedte van de muur te delen door twee, wanneer je behangpapier hebt zonder een tekening. Heb je behang met een tekening, dan deel je de breedte door 1,5 om het aantal rollen te weten te komen.
  • Is je muur tussen 2m45 en 3m hoog? Dan kan je het aantal rollen behang berekenen door de breedte van de muur te delen door 1,5 zowel voor behang met als zonder tekening.

Voor behang van 70 cm breed:

  • Is je muur tussen 2m20 en 2m45 hoog? Het aantal rollen behang zonder motief is dan gelijk aan de breedte van de muur gedeeld door 2,8. Kies je voor behang met een motief, dan kan je het aantal rollen behang berekenen door de breedte van de muur te delen door 2,1.
  • Is je muur tussen 2m45 en 3m hoog? Deel dan de breedte van de muur door 2,1 zodat je het totale aantal rollen behang berekenen kan, met of zonder motief. Houd deze formules bij de hand wanneer je het aantal rollen behang berekenen gaat, en je weet meteen hoeveel je er nodig hebt! Nog een laatste tip: vergeet niet de afmetingen van ramen en deuren af te trekken.

Behang berekenen, kopen en aan de slag!

Op basis van de afmetingen van de kamer (of muur) en van de behangrol(len) kan je dus met enkele simpele berekeningen het totale aantal rollen behang berekenen. Schakel je graag de hulp in van een expert? Vraag dan aan Behangelijk om je daarin te helpen. We gaan het behang berekenen dat je nodig hebt en dan kan je meteen aan de slag!