Zoek
Filters

De verschillende soorten behang

Uit welke soorten behang kan ik kiezen?

Ga je behang kiezen om de woonkamer of slaapkamer mee aan te kleden? Dan zal je merken dat er verschillende soorten behang zijn. Je kan bijvoorbeeld vinyl behang kopen, maar ook vliesbehang, textielbehang en uiteraard ook het bekende papierbehang. Hieronder stellen we twee populaire, vaak gebruikte soorten behang kort aan je voor, namelijk vliesbehang en papierbehang.

Vliesbehang

Vliesbehang is behangpapier waarvan de toplaag uit papier of vinyl bestaat, en de onderlaag uit vlies. Binnen de categorie ‘vliesbehang’ valt er nog een onderscheid te maken tussen diverse soorten behang. Zo heb je glad en effen vliesbehang, maar ook vliesbehang met structuur en reliëf. Beide zijn perfect overschilderbare soorten behang waarbij jij zelf je favoriete kleur kiest. Een derde variant is het vliesbehang met motief, dat ideaal te gebruiken is als je een accentmuur in huis wilt. Waarom behoort vliesbehang vandaag de dag dan tot de populaire soorten behang? Dat komt omdat je, onder meer, geen behangtafel nodig hebt. Je lijmt immers de muur in, en niet het papier, waarna je het papier meteen tegen de muur kan hangen. Behangen met vliesbehang verloopt dus sneller! Dit behangpapier is ook makkelijk van de muur te verwijderen, en scheurt niet snel. Let wel op als er donkere vlekken te zien zijn op je muur, want dan zal je die door het vliesbehang zien.

Papierbehang

Papierbehang behoort tot de vaak gebruikte soorten behang. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit behang volledig van papier gemaakt en niet van vlies, glasvezels of vinyl zoals bij de andere soorten behang. Papierbehang moet je eerst inlijmen, vijf minuten laten rusten en mag je dan pas tegen de muur hangen. Het positieve aan papierbehang is, bijvoorbeeld, dat het niet doorschijnt wanneer je kiest voor een lichte of donkere variant van dit behang. Wanneer je echter iets te lang bezig bent met eenzelfde strook behangpapier, kan de tekening die erop staat wel wat beginnen te vervormen… Opletten geblazen dus!

Meer info over diverse soorten behang

Ga je behang kopen, dan heb je dus keuze uit diverse soorten behang. Het ene is goed afwasbaar, het andere is prima overschilderbaar behangpapier; het ene is iets steviger, het andere scheurt misschien wat sneller. Wens je graag meer informatie over de verschillende soorten behang waartussen je kan kiezen? Dan staat Behangelijk voor je klaar om een correct antwoord te geven op al je behangvragen. Wij geven onze klanten professioneel advies op maat, zodat ze zorgeloos het juiste behang kiezen voor hun thuis.