Zoek
Filters

Zelf behangen? Enkele tips...

Zelf behangen? Tips van een expert!

Je zou graag je muur behangen, maar bent nog op zoek naar enkele goede tips om tot een mooi resultaat te komen. Dan ben je aan het juiste adres bij Behangelijk! Als ervaren rot in het vak geven we hieronder enkele onmisbare tips mee aan zij die binnenkort hun kamer of muur behangen willen.

Zelf behangen van begin tot eind

Zelf behangen is niet moeilijk, je moet enkel weten hoe je dit werkje tot een mooi einde kan brengen. Begin daarom altijd waterpas, op een vlakke muur en ongeveer een halve meter van de hoek van de kamer. Dan werk je daarna naar de hoek toe. Op die manier vermijd je dat je meteen al scheef begint te behangen, als de hoek niet waterpas zou zijn. Zitten er ramen in de muur? Ga dan van het licht (het raam) weg behangen zodat de behangnaden minder opvallen. Let er verder ook op dat je het behang altijd van het midden naar buiten toe afstrijkt met een behangspatel om geen ontsierende luchtbellen te hebben! Wist je trouwens dat behangpapier krimpt bij het opdrogen? Klop dus twee behangstroken niet naar elkaar toe wanneer die niet helemaal aansluiten, maar neem de strook terug van de muur en plak ze er opnieuw tegen. Snijd nu nog de randen van het behang op een slimme manier af en er kan nog weinig fout lopen wanneer je zelf behangen gaat! Aan de bovenkant snijd je de rand net boven de behangspatel af en aan de onderkant er net onder. Doe je het omgekeerde, dan snijd je de dikte van de spatel er mee af en kan je opnieuw beginnen!

Zelf behangen: tips voor vliesbehang en papierbehang

Ga je zelf behangen met vliesbehang, gebruik dan om te beginnen zeker voldoende lijm, want anders blijf het behang niet hangen… En dat is uiteraard van cruciaal belang. Kies bij dit type behang ook voor een rol in plaats van een borstel om de lijm op de muur aan te brengen. Bij papierbehang lijm je dan weer eerst het behang zelf in en laat je dat zo’n vijf minuten rusten alvorens je muur ermee te behangen. Ga je trouwens je muur behangen met licht gekleurd vliesbehang? Vermijd dan donkere strepen op de muur, want die zal je door het behang heen zien!

Zelf behangen, hoe doe je dat?

Met deze tips is een muur behangen al iets eenvoudiger! Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Behang kopen: ons advies, Soorten behang en Behang op thema. Daar vind je nog meer interessante info voor zij die hun kamer of muur behangen willen. Zit je toch nog met enkele vragen over zelf behangen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Behangelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk persoonlijk advies op maat!